Ergotherapeut


De ergotherapeut oefent de patiënt in het zinvol functioneel handelen in het dagelijks leven zowel op vlak van beweging en cognitie.

De ergotherapeut zal trachten om de uitgevallen en nog resterende sensorimotorische vaardigheden in kaart te brengen die voorwaarden zijn om zelfstandig functioneel handelen mogelijk te maken.  Om te komen tot zelfstandig handelen in het dagelijks functioneren wordt aanspraak gemaakt op de nog aanwezige leer-en handelingsmogelijkheden van de patiënt. 

In geval van blijvende beperkingen adviseert de ergotherapeut de direct betrokkenen over de manier waarop ze de patiënt kunnen ondersteunen en welke hulpmiddelen er voorhanden zijn.  Zij beantwoorden vragen omtrent hulpmiddelen, zoals rolstoelen, aanpassingen aan de woning, toilet, bed, trap…, maar ook kleine hulpmiddelen zoals aangepast bestek, hulpmiddelen bij het koken, aanpassen voor een hobby.  Het bepalen welk type rolstoel een patiënt nodig heeft, behoort eveneens tot de taak van de ergotherapeuten. Zo nodig helpen zij ook bij aanpassingen aan bestaande rolstoelen.Revalidatieziekenhuis RevArte ergotherapeut
 

DEEL DEZE PAGINA

© 2019 RevArte | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG Promotions bvba / Hosted by Server-Colocate.com