Ontslagvoorbereiding


ONTSLAGPROCEDURE

Zodra je gezondheidstoestand gestabiliseerd is en verdere revalidatie geen hospitalisatie meer vereist, zal een ontslagdatum worden afgesproken.
De ontslagdatum wordt vastgelegd door de behandelend arts in samenspraak met het multidisciplinaire team en jezelf. De ontslagvoorbereiding wordt per afdeling gecoördineerd door een medewerker van de sociale dienst. 


VERTREK UIT HET ZIEKENHUIS

De dag van ontslag kan je vertrekken vanaf 14.00 u. Jouw ontslagdocumenten kan je afhalen bij de verpleging. Je hoeft niet meer langs het onthaal te gaan om je uit te schrijven.

Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt je een ontslagdocument en een medicatie-overzicht mee waarop de actuele medicatie vermeld staat. Het is belangrijk dit ontslagdocument aan jouw huisarts te overhandigen. Je krijgt medicatie mee voor max. 2 of 3 dagen. Je huisarts zal dan verder medicatie voorschrijven.

Indien je na ontslag verder therapie nodig hebt, behoort dagrevalidatie of ambulante revalidatie tot de mogelijkheden. 

Indien je voortijdig en zonder doktersadvies het revalidatieziekenhuis wenst te verlaten, dien je een formulier te ondertekenen waarin je de instelling van alle verantwoordelijkheid wat betreft je  gezondheidstoestand ontslaat.

 

DEEL DEZE PAGINA


revalidatieziekenhuis Revarte ontslagvoorbereiding
© 2024 RevArte | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG CREATIVITY | © MDG PROMOTIONS BV