Move@RevArte  

 

Waarom is Move@RevArte iets voor jou ? 

Heb je nog bewegingsbeperkingen en wil je nog verder trainen na een intensieve revalidatieperiode? Dan is Move@RevArte iets voor jou. 
Met Move@RevArte heeft Revalidatieziekenhuis RevArte een specifiek sport- en bewegingsprogramma voor personen met een langdurige fysieke beperking. In een mooi ingerichte ruime zaal voorzien van de nieuwste gespecialiseerde oefentoestellen kan je oefenen in een omgeving waar je je thuis voelt en alles ter beschikking hebt voor een goede training op maat van jouw doelen. Bovendien is het stimulerend om contact te hebben met lotgenoten waarbij je elkaar steunt om te bewegen en om aan sport te doen.  Wij volgen de beste ontwikkelingen op vlak van revalidatie en zorgen ervoor dat het trainingsaanbod steeds actueel blijft. Met Move@RevArte creëren we een uniek concept voor mensen na de ambulante revalidatie, waarvoor de stap naar de regionale fitnesscentra soms nog net te groot is. 

 

Wat is de meerwaarde van Move@RevArte?

Het Move@RevArte programma wil je fysieke activiteitenniveau verhogen onder de professionele en persoonlijke begeleiding van een  ervaren sport- en bewegingstherapeut verbonden aan het revalidatieziekenhuis RevArte.  Samen met jou wordt een trainingsprogramma opgesteld en opgevolgd dat volledig is afgestemd op jouw situatie en behoefte.  De therapeut geeft je advies om beter te functioneren en een meer actievere en gezondere levensstijl te ontwikkelen op een verantwoorde manier. Voldoende matig-intensieve fysieke activiteit is immers essentieel om gezondheidsrisico’s te verminderen.
 

Een concreet programma op jouw maat, individueel of in groep

Concreet werken we aan je algemene conditie, fitheid, spierkracht en evenwicht.  Hierdoor willen we het risico op verdere medische complicaties, gewichtstoename, depressie, contracturen en een verhoogd valrisico voorkomen.   
Je kan steeds individueel en zelfstandig je oefeningen afwerken, maar er is ook de mogelijkheid om een activiteit in groepsverband mee te volgen zoals een sportsessie, sport-initiatie of een oefensessie in groep.
  


Wanneer vindt Move@RevArte plaats ?

De sessies worden wekelijks op dinsdag- en donderdagavond aangeboden van 15.30u tot 17.30u. Je kiest zelf of je één- of tweemaal per week komt.  Je kan je oefenschema binnen dit tijdsbestek op je eigen tempo afwerken.  Dit betekent concreet  dat je gedurende 2 uren  kan trainen in RevArte.  
 

Wie komt in aanmerking voor Move@RevArte ?

Move@RevArte is bedoeld voor personen met beperkingen op vlak van bewegen na de acute revalidatie.  Wij richten ons naar personen met een niet-aangeboren hersenletsel (zoals o.a. een beroerte of een traumatisch hersenletsel), een beenamputatie, een dwarslaesie, of een ernstige polytrauma. Een voldoende mate van zelfredzaamheid is aanbevolen. Je hebt geen hulp nodig bij het maken van verplaatsingen, geen hulp nodig bij toilet-gebruik en je kan je voldoende kan oriënteren in een omgeving.   Degeneratieve aandoeningen zoals oa. Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson komen momenteel niet aanmerking.
 

Wat zijn de kosten?

De kostprijs is 10 euro per dagsessie. In de kosten zit het gebruik van de oefenzaal en appartuur en de begeleiding van de therapeut.  
Omdat Move@RevArte een sport- en beweegprogramma is en geen kinesitherapie-behandeling op voorschrift, is er  geen terugbetaling via het RIZIV.  


Hoe kan je inschrijven ?  

Download hieronder het Move@RevArte aanmeldingsformulier en laat het invullen door je huisarts. Daarna kan je elke werkdag (behalve woensdag) tussen 15.30u en 16.30u een afspraak maken via het RevArte telnr. 03-2106060 en vragen naar onze dienst sport- en beweging.  Deze zal je uitnodigingen voor een intake-gesprek waarbij, na afgifte van het aanmeldingsformulier, een persoonlijk beweegplan wordt opgesteld. 

Move@RevArte is een proefproject en zal na een half jaar geëvalueerd worden.
 
 


 

DOWNLOAD HIERONDER HET AANMELDINGSFOMULIER

© 2024 RevArte | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG CREATIVITY | © MDG PROMOTIONS BV