Revalidatie in beweging:

van innovatie naar toegevoegde waarde

Symposium  50 jaar RevalidatieHet revalidatieziekenhuis RevArte wil een voortrekker zijn in de revalidatiezorg aan personen met recent verworven beperkingen met als doel het verhogen van hun leefwaarde. Het woord 'leefwaarde' is een samenstelling tussen enerzijds 'levenskwaliteit' en anderzijds 'zorgwaarde'.  Waarde verwijst hier naar de kwaliteit van handelen en de kwaliteit die de revalidant ervaart.  Het zijn de professionele handelingen gericht op het invullen van de zorg en de behoeften van de zorggebruiker en die dus waarde creëren voor de afnemers van de zorg.
Dit symposium wil de focus leggen enerzijds op enkele revalidatietechnische aspecten, maar anderzijds ook naar de waarde die revalidatie heeft voor de maatschappij.


PROGRAMMA

Het programma zal weldra bekend gemaakt worden. 

Het eerste dagdeel zal aandacht schenken aan recent wetenschappelijke onderzoek rond technologische revalidatie-innovaties zoals robotica (oa. exoskelet), immersieve technologie (oa. VR en augmented reality) en bionica (oa. bionische voetprothese). 
Het tweede dagdeel zal meer ingaan op specifieke revalidatie effectstudies en op
 de gezondheids-economische waarde van revalidatiezorg
Vanuit RevArte geven we ook een uiteenzetting over de ontwikkeling van ons klinisch pad rond het post-intensieve zorg syndroom (PICS) en de uitbouw van onze Revacademie.

De dag zal afgesloten worden met een t
oespraak door Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, Wouter Beke.

Deelnemers kunnen de webinar volgen  "Van revalidatieconcept tot transdisciplinair samenwerking in de klinische praktijk".


PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum :   Donderdag 18 november 2021

Locatie :   Revalidatieziekenhuis RevArte, Drie Eikenstraat 659  2650 Edegem

Deelname :   Gratis.  Je dient je wel hieronder te registeren*

*Ondanks de gratis deelname gelden wel onze algemene annulatievoorwaarden. Bij een late annulatie of no-show wordt dus de opleidingskost (75 euro) aangerekend. Indien u toch nog verhinderd zou zijn, gelieve tenminste 1 dag op voorhand schriftelijk te annuleren via symposium@revarte.be
 

REGISTRATIE SYMPOSIUM

Gelieve je deelname te bevestigen door onderstaande velden in te vullen en te verzenden.
  Ja, ik ga akkoord met het privacybeleid.© 2021 RevArte | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG CREATIVITY | © MDG PROMOTIONS BV