12-10-2017 Infornamiddag Zorgen na en voor NAH: basisinformatie

di 29-08-2017

Titel : Zorgen na en voor NAH: basisinformatie
Provincie Antwerpen
Plaats Revalidatieziekenhuis Revarte - Edegem
Datum 12-10-2017 
Uur 14:00 - 16:30

Omschrijving:
Met NAH of een niet-aangeboren hersenletsel bedoelen we blijvende hersenbeschadiging als gevolg van een traumatische gebeurtenis. De belangrijkste oorzaken zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medisch-technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.
Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Hierin zijn moeilijke of verwarrende situaties niet uitgesloten omdat NAH naast mogelijke lichamelijke beperkingen doorgaans gevolgen heeft op de emoties en persoonlijkheid van de persoon.

Deze voordracht bestaat enerzijds uit een theoretische kadering over de ernst, gradatie en aard van hersenletsels. Anderzijds worden mogelijke gevolgen beknopt verduidelijkt. Er worden een aantal omgangsvormen besproken om deze gevolgen voor alle betrokkenen draaglijker te maken.

Organisator Sig i.s.m. Revalidatieziekenhuis Revarte
Doelpubliek: Gebruikers en omgeving
Meer informatie en inschrijven
Inschrijven via http://www.sig-net.be/nl/vorming/zorgen-na-en-voor-nah-basisinformatie_4858.aspx

 
DELEN
© 2021 RevArte | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG CREATIVITY | © MDG PROMOTIONS BV